Chicken-and-Chinese-cabbage-soup

Супа от кисело зеле

14 януари 2018

Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 глава лук
1 морков
1 глава чесън
30 мл зехтин
дафинов лист
2 суп. лъж. брашно
1 кафена чаша ситни макарони
2 чаени чаши зелев сок
сол, черен пипер и лют червен пипер

Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в мазнината с малко вода. Към тях се добавят брашното, черния и червения лют пипер. Бъркайте около минута и добавете макароните. После прибавете и нарязаната зелка. Сипете още вода и зелевия сок. Сложете и дафиновия лист. Супата се вари до готовност. Може да я поднесете с нарязана на ситно и запечена сланина.

снимка: ohmydish.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)