9d2c4aae020c19c85de46a984ed19689

Супа от кисело мляко и булгур по арменски

20 февруари 2019

Необходими продукти:
кисело мляко – 400 г
готварска сметана – 100 мл
яйца – 4 бр.
брашно – 2 с.л.
вода – подсолена 1 л.
булгур – 2/3 ч. ч.
масло
магданоз – 1/2 връзка

Вижте още: Печурки със сос от кисело мляко

Начин на приготвяне:
Поставете водата да заври и пуснете булгура да се вари. През това време разбийте яйцата, прибавете брашното. Разбъркайте на хомогенна смес. Разбийте млякото и сметаната и ги добавете към нея. Щом се свари булгурът, прибавете сместа при непрекъснато бъркане. Така оставете 5 минути на тих огън без да захлупвате. Стопете бучка масло и пуснете в него нарязания на ситно магданоз. Сипете в супата, разбъркайте и свалете от огъня. Поднесете я гореща.

Снимка: Pinterest.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)