img_0413edit

Супа от леща и зелени маслини

23 ноември 2018

Необходими продукти:
250 г (1 ч. ч.) леща
1 морков
1 глава кромид лук
1 домат
2 скилидки чесън
1 (200г) консерва обезкостени зелени маслини
2-3 с. л. зехтин
щипка млян кимион
сол

Вижте още: Супа от червена леща по турски

Начин на приготвяне:
Изсипете лещата в голяма тенджера. Залейте я с 2,5 л студена вода и я кипнете на силен огън. Намалете огъня, отпенете лещата и похлупете тенджерата с капак. Варете около 15-20 минути. Междувременно нарежете лука на ситно, а моркова на тънки ивички. В тиган сгорещете зехтина и ги задушете за около 10 минути на тих огън до златист цвят. Добавете ги в тенджерата с лещата. Прибавете и нарязаните на ситно домат и маслини заедно със саламурата. Поръсете с кимиона и пресования чесън. Разбъркайте и варете на среден огън до готовност.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)