red_lentil_soup_with_turnip_and_parsley_recipe_horiz

Супа от леща по индийски

23 май 2018

Необходими продукти:
леща – 400 г
кромид лук – 1/2 бр., червен
джинджифил – 2 – 3 см.
зеленчуков бульон – 1 л или вода
праз (само бялата част) – 1 стрък
кимион – 1 ч.л.
куркума – 1/2 к.л.
растителна мазнина – 3 с.л.
чесън – 1 глава
морков – 1 бр.
сол

Начин на приготвяне:
Накисваме лещата от вечерта. Отцеждаме я и я поставяме в студена вода заедно с лука и моркова. Сваряваме лещата в зеленчуковия бульон и оставяме на страна. Прецеждаме бульона и отделяме 1 ч.ч. леща. Пасираме останалата част от нея със зеленчуковия бульон и моркова. В друга тенджера сипваме мазнина, в която леко запържваме нарязаните на ситно чесън, джинджифил и праз. Усилваме огъня и добавяме прецедената чаша леща. Задушаваме 5 минути, след което прибавяме пасирания бульон, куркумата и сол на вкус. Варим супата още 15 минути на слаб огън.

снимка: marthastewart.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)