german-lentil-soup-3

Супа от леща с вурстчета по немски

09 май 2019

Необходими продукти:
250 г леща (може да използвате и сварена предварително)
250 г картофи
1 л зеленчуков или месен бульон или вода с кубче бульон
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
4 вурстчета
1 дафинов лист
сол и пипер
олио
червен винен оцет

Вижте още: Яхния от леща, картофи и спанак по марокански

Начин на приготвяне:
Накиснете лещата във вода за 5 до 10 часа. Нарежете лука, моркова, картофите и праза и ги запържете в малко олио в тенджерка. Прибавете бульона и лещата, варете до омекване (но не на много силен огън) Прибавете оцет на вкус и дафиновия лист. Овкусете със сол и пипер. Добавете вурстчетата и варете до готовност.

Снимка: Whereismyspoon.co

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)