chicken-stew-food

Супа от леща с наденица и пилешко по елзаски

04 февруари 2019

Необходими продукти:
леща – 250 г
червено сухо вино – 250 мл
пилешки бульон – 1 л
пилешки гърди – 250 г
наденица – 1 бр.
бекон – 100 г
лук – 2 големи глави
моркови – 2 бр.
дафинов лист – 2 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
зехтин
магданоз
черен пипер
сол

Вижте още: Крем супа от аспержи със сьомга по френски

Начин на приготвяне:
Почистете лещата, измийте я и накиснете в червеното вино за едно денонощие. На следващият ден я отцедете и запържете заедно с нарязаната на ситно пилешки гърди. Добавете и наситнения лук и пържете до златисто. Залейте с бульона, добавете морковите и картофите, нарязани на ситни кубчета и овкусете със сол и черен пипер, малко пушен червен пипер и накълцаната на ситно наденица. Оставете да ври на слаб огън около 30-40 минути. Накрая пуснете дафиновите листа. Оставете да къкри още 10-15 минути и сервирайте супата гореща.

Снимка: Seriouseats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)