
Необходими продукти:
патладжани – 3 бр.
леща – 200 г
домати – 3 бр.
чесън – 1 глава
магданоз – 1 връзка
няколко скилидки чесън
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Сварете лещата до омекване. Междувременно загрейте олиото и запържете ситно нарязания чесън. Когато омекне, добавете нарязаните на дребни кубчета патладжани, предварително посолени и отцедени от горчивия сок. Задушавайте до омекването им и ги добавете при лещата, от която сте отцедили част от бульона. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути на тих огън. Прибавете ситно нарязаните домати и накълцания магданоз, и варете до готовност .
текст: Росица Иванова
снимка: boeddhamumglutenfree.blogspot.bg
Още по темата
-
Топ 10 ресторанти в света за 2017 година (част 1)
In TASTEКласацията за най-добрите 50 ресторанта в света за 2017 година е факт от април. Но в ...
-
Царевично хлебче
In TASTEЦаревицата е една от най-любимите храни на българина. Този златист житен дар е нагледен пример ...
-
Сьомга със средиземноморска паста
In TASTEВ първите дни на годината нека се поглезим с едно вкусно ястие с привкус на ...
-
Между зимата и пролетта (част I)
In TASTEВсе още е зима и ми се иска в първите дни на март да опитаме ...
Остави своя коментар през Facebook