DSC_5600

Супа от патладжан и леща

05 май 2018

Необходими продукти:
патладжани – 3 бр.
леща – 200 г
домати – 3 бр.
чесън – 1 глава
магданоз – 1 връзка
няколко скилидки чесън
черен пипер
сол
олио

Начин на приготвяне:
Сварете лещата до омекване. Междувременно загрейте олиото и запържете ситно нарязания чесън. Когато омекне, добавете нарязаните на дребни кубчета патладжани, предварително посолени и отцедени от горчивия сок. Задушавайте до омекването им и ги добавете при лещата, от която сте отцедили част от бульона. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути на тих огън. Прибавете ситно нарязаните домати и накълцания магданоз, и варете до готовност .

текст: Росица Иванова
снимка: boeddhamumglutenfree.blogspot.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)