CREAMOFCHICKENSOUP

Супа от пилешки гърди по гръцки

02 юли 2018

Необходими продукти:
пилешки гърди – 350 г
лук – 1 глава, тънко нарязана
целина – 2 стръка нарязани
морков – 1 бр. тънко нарязан
черен пипер – 5 зърна
лимонова кора – 1 ивица
копър – 1 малка връзка
бял ориз – 150 г дългозърнест
лимон – сокът на 1
яйца – 2 бр., разбити
сол
черен пипер

Вижте още: Великденска супа по гръцки

Начин на приготвяне:
Сложете пилешките гърди в 1.5 литра вода заедно с лука, целината, моркова, зърната черен пипер, лимоновата кора и връзката копър.Подгрейте на умерен огън. Варете около 15 минути. Извадете месото и прецедете бульона. Подгрейте бульона отново и добавете ориза. Варете около 10 минути, докато оризът леко омекне. Нарежете пилешките гърди на малки парченца и смесете лимоновия сок с разбитите яйца. Добавете пилешкото към супата и я подгрейте на умерен огън почти до кипване. Оттеглете съда от огъня и при непрестанно разбъркване застройте с лимоновия сок и яйцата. Овкусете със сол и черен пипер.

снимка: headbangerskitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)