Супа от праз и гъби

Супа от праз и гъби

28 февруари 2015

Както вече разбрахте на днешния Тодоровден, на трапезата ни трябва да присъства и гъбена супа. Предлагаме ви една подходяща за целта рецепта.

Необходими продукти:
3 стръка праз
250 г гъби
целина
масло
2 кубчета пилешки бульон
2 бр. картофи
1 ч. ч. кисело мляко
копър
магданоз
1 бр. жълтък

Начин на приготвяне:
Празът и картофите се нарязват на дребно и се задушават в маслото за 2-3 минути. Прибавят се нарязаните целина и гъби, заливат се 1.5 л гореща вода и се варят 15 минути. Добавят се кубчетата бульон и се вари още 5 минути. Жълтъкът се разбива с млякото, разрежда се с малко бульон и застройката се сипва в супата. Преди сервиране се поръсва с копър и магданоз.

снимка: food52.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)