MG_5631_b-Mittel

Супа от сирене по швейцарски

01 октомври 2015

Необходими продукти:
1 глава лук
200 ml бяло вино
200 гр. пълнозърнест хляб
30 гр. масло
150 гр. твърдо сирене
1 л. бульон
100 ml заквасена сметана
черен пипер
индийско орехче
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото, след което го добавете към бульона. Нарежете хляба на кубчета и също го добавете. Оставете готовата смес за около час, за да може хлябът да омекне напълно. Настържете сиренето и добавете и него. Пасирайте готовата смес и я загрейте на слаб огън докато заври леко. Добавете сметаната и всички подправки и изчакайте отново да заври, като разбърквате постоянно.

снимка: kochlie.be

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)