супа

Супа от треска по шотландски

09 февруари 2015

Необходими продукти:
1 кг. пушена риба треска
1 гл. лук
900 ml прясно мляко
2 с. л. масло
2 дафинови листа
250 гр. картофено пюре
1 вр. магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Треската се поставя в дълбок тиган с кожата надолу, покрива се с вода и се слага да се вари за 4-5 мин., като се обръща веднъж. Изважда се от тигана, одира се и се обезкостява. Разделя се на парчета, връща се в тигана и се добавя ситно нарязаният лук, дафиновите листа, черен пипер и сол. Задушава се около 15 мин. Прецежда се, маха се дафиновият лист, като бульонът се запазва. Към него се добавя млякото и се оставя да заври. Добавя се картофено пюре до желана консистенция (нормално гъста). Добавят се парчетата риба и се загрява отново. Овкусява се със сол и чер пипер. Непосредствено преди сервиране се добавя маслото, нарязано на малки парченца.

снимка: asmallinsight.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)