ezo-gelin-corbasi

Супа от червена леща по турски

01 октомври 2018

Необходими продукти:
червена леща – 200 г
ориз – 50 г
булгур – 50 г
картоф – средно голям 1 бр.
вода – 1200 мл
зехтин – 4 с.л.
лук – 1 глава
морков – 1 бр
чесън – 2 скилидки
доматено пюре – 1 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер
сол
джоджен – сух 1 ч.л.
люто чили – за поръсване

Вижте още: Крем супа от червена леща с кокосово мляко

Начин на приготвяне:
Измийте и отцедете лещата, ориза и булгура. Сложете ги да се варят във водата. Варете около 15 мин, като междувременно обелете и настържете картофа и го добавете при лещата. Варете още около 15 мин или докато омекне картофът. През това време нарежете на дребно лука и моркова. Загрейте зехтина и ги запържете до омекване. Добавете нарязания на ситно чесън, доматеното пюре, червения и черния пипер, джоджена и овкусете със сол. Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин. Прибавете 1 черпак от супата с лещата и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в тенджерата със супата. Разбъркайте добре и оставете да ври още 10 мин на слаб котлон. Ако желаете супата да е по-рядка, сложете повече вода. При поднасянето сипете по желание върху супата малко люто чили.

текст: Нина Иванова
снимка: gizlitarif.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)