
Необходими продукти:
1 кг агнешко шкембе
1.5 л зеленчуков бульон
2 стръка целина
100 гр масло
8 филии франзела
1 морков
3 глави лук
50 гр. настъргано сирене Пармезан
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на жулиен и го запържете в маслото до златисто. Нарежете и шкембето по същия начин, и го добавете към лука заедно със ситно нарязания морков. Запържете за около 10 мин. Сложете се в подходяща тенджера заедно с бульона, овкусете със сол и пипер и го оставете да ври около 3 часа, или докато шкембето се свари. Около 1 час преди да стане готово добавете ситно нарязаната целина.
Сервирайте супата поръсена с настърганото сирене, а всяка порция гарнирайте с по две препечени филийки франзела.
снимка: saporitipici.it
Още по темата
-
Спагети със сушени домати и моцарела
In TASTEЕдна интересна и много приятна рецепта за обяд – Спагети с моцарела и сушени домати. ...
-
Какво издава любимият ви сос за пица?
In TASTEНе е тайна, че всички обичаме пица. И няма как да не е така, като ...
-
Есенен омлет с печурки и спанак
In TASTEНеобходими продукти: яйца – 3 бр. прясно мляко – 3 с.л. бейби спанак – 1 ...
-
Палачинкова супа по немски
In TASTEНеобходими продукти: 2 л. зеленчуков бульон 10 палачинки 1/2 ч.л. индийско орехче перата от една ...
Остави своя коментар през Facebook