Супа от шкембе по италиански

Супа от шкембе по италиански

10 ноември 2014

Необходими продукти:
1 кг агнешко шкембе
1.5 л зеленчуков бульон
2 стръка целина
100 гр масло
8 филии франзела
1 морков
3 глави лук
50 гр. настъргано сирене Пармезан
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на жулиен и го запържете в маслото до златисто. Нарежете и шкембето по същия начин, и го добавете към лука заедно със ситно нарязания морков. Запържете за около 10 мин. Сложете се в подходяща тенджера заедно с бульона, овкусете със сол и пипер и го оставете да ври около 3 часа, или докато шкембето се свари. Около 1 час преди да стане готово добавете ситно нарязаната целина.
Сервирайте супата поръсена с настърганото сирене, а всяка порция гарнирайте с по две препечени филийки франзела.

снимка: saporitipici.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)