zuppa-toscana-1

Супа по тоскански

16 януари 2018

Необходими продукти:
250 г кайма
1 ч.л сол, черен пипер, сух магданоз, салвия, риган или други сухи подправки по избор
1 глава лук, нарязан на дребно
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 литра вода, пилешки или телешки бульон
600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на малки парченца
2 ч.ч листа спанак, почистен и нарязан на лентички
1 ч.ч млечна течна сметана
100 г пармезан
сол и черен пипер за овкусяване на супата

Начин на приготвяне:
Объркайте каймата със солта и подправките, и оставете за няколко часа в хладилника. Накъсайте я на малки хапки и запържете в тенджера с незалепващо покритие, докато тя промени цвета си. Извадете хапките, отлейте мазнината която си е пуснала каймата, като оставите около 1- 2 с.л от нея в тенджерата. Задушете лука и чесъна в оставената мазнина, докато лука започне да омеква. Прибавете водата/бульона, след като заври добавете картофите, моркова, нарязания спанак и запържените хапки. Гответе докато картофите омекнат, около 15-20 минути. Прибавете сметаната, гответе докато супата заври отново и свалете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.Преди поднасяне поръсете с пармезан.

снимка: shugarysweets.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)