stracciatella

Италианска супа “Страчатела”

16 май 2018

Необходими продукти:
4 яйца
200 г пармезан
3 с. л. грис
1 ч. л. сол
половин връзка магданоз
1 с.л. краве масло

Начин на приготвяне:
В тенджера налейте четири чаени чаши вода. Пуснете вътре гриса, кравето масло и половината от настърганото на ситно сирене. Поставете съда на включен котлон. Поръсете със сол и оставете супата да се вари на слаб огън, докато сиренето омекне. Махнете от котлона и поръсете с магданоза и останалото сирене. Разбийте яйцата и ги добавете в топлата супа. Разбъркайте с вилица, за да се получи „парцаления ефект“, който е типичен за нашата курбан чорба. Разпределете в купички и сервирайте.

снимка: lacucinaitaliana.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)