erwtensoep-edited

Супа с грах и колбаси по холандски

13 май 2015

Необходими продукти:
500 г грах
300 г свинско месо
1 бр. пушена наденица
100 г пушен бекон
2-3 бр. картофи
1 стрък праз
1 връзка целина
4-5 бр. моркови
карамфил на прах
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измийте свинското и го сварете в 2-3 л леко подсолена вода. Когато месото е сварено, прецедете бульона и сложете отново на котлона. Добавете граха и оставете да къкри на слаб огън, докато той омекне и се разкашка – огънят трябва да е слаб, а общото време за готвене е около 1.5-2 часа. Нарежете месото на дребно и го добавете към супата. Прибавете и пушеният бекон, и зеленчуците, нарязани на ситно (картофите и морковите на много дребни кубчета). Накрая добавете и пушената наденица, нарязана на парченца. Оставете супата още малко да покъкри като бъркайте редовно и внимавайте да не загори. Подправете я на вкус с подправките и я оставете да престои 24 часа в хладилник. На другия ден тя трябва да е толкова гъста, че забита лъжица да може да се задържи права в нея. Преди консумация затоплете супата.

снимка: janetching.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)