Yacht2

„108m“! Или чисто и просто яхта – плаж!

25 август 2016

Лятото отправя финалните си слънчеви лъчи и солени морски вълни към нас, но приключенията с яхти едва сега започват! Септември и началото на октомври се считат за най-доброто време, което може да бъде прекарано на борда на някоя плаваща птица. Колкото по-голяма, толкова по-добре, защото и при яхтите размерът има съществено значение.

60010

Представяме ви  поредното креативно творение на плаващата индустрия и дизайн, което е подчинено на идеята да се сътвори плаж в морето. Тази супер яхта не е лишена от лукса и комфорта на всяка една луксозна своя побратима, но в концепцията й е заложено да се пресъздаде близкия контакт с природата, истинското докосване до морските вълни, неповторим  плаж в морето.

header2

Тя се казва „108m“, а името й е функция на формата и 108 метровия корпусен дизайн.
Много яхтени дизайни, се чувстват тежки и изолирани от заобикалящата ги водна среда, а тук идеята е друга. Тя е проектирана за да предложи невероятни гледки, истинско докосване с водата и връзка с естествената околна среда. Спокойна градина, 20m басейн и плавен преход към водата на кърмата  - всичко това не е реализирано до сега в  дизайна на яхти. Естествено не липсват комфортните зони за хранене и хеликоптерната площадка.

Yacht3

Yacht7

Днешните мегаяхти най-често са проектирани като плаващи луксозни хотели, с интериор на базата на традиционния лукс. С тази хибридна концепция дизайнерско студио Мegayacht иска да измести фокуса от екстроверт възхищение към създаването на платформа за активно преживяване на красотата на природата и на променящите се елементи“, казва Ейнар Харейд, идеен генератор и дизайнер, участвал в създаването на концепцията.

Yacht9
„108m“ също се отличава с висока ефективност на слънчеви панели с литиево-йонни батерии, които доставят в големи мащаби енергия на морския кораб.

Yacht4

Доста амбициозно и интересно! Признаваме! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)