996e353c769185d902fc6cb8eb78aeefd0c0eb6e-880x635

Сурова супа от зелени ябълки и целина

23 август 2017

Необходими продукти:
2 средно големи зелени ябълки
2-3 бр стебла от целина
2/3 ч.ч. студена вода
сокът от 1/2 лимон
средата на две филии хляб
30 г сурово слънчогледово семе
2 с.л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Почистете ябълките от семето и дръжките. Нарежете тях и целината на парчета. Сложете ги в блендер и натрошете вътре хляба. Добавете лимоновия сок, водата, сол на вкус и разбийте до гладка смес. Ако ви се стори, че е много гъста, може да добавите още малко вода и сол. Сложете в хладилник до момента на сервиране. Преди да поднесете супата добавете зехтина и разбийте отново. Поръсете със слънчогледовото семе. По желание може да замените зехтина с една супена лъжица сметана.

текст: Ирина Андреева
снимка: thekitchn.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)