Суши

Суши

08 август 2015

Необходими продукти:

ориз за суши
оризов оцет
сол
захар
водорасли нори
за пълнежа:
сьомга
авокадо
краставица
соев сос

 

Начин на приготвяне:

Пригответе ориза според указанието върху опаковката.

Овкусете го с оцета, в който са разтворени солта и захарта. Разбъркайте внимателно.

Нарежете продуктите за плънката на ивици.

Върху бамбукова подложка (ако нямате такава, използвайте кърпа) сложете кухненско фолио, колкото да я покрие.

Поставете едно от водораслите и разстелете отгоре равномерно количество ориз (оризът не трябва да бъде прекалено топъл, но да не и студен), като оставите около 1 см празно място откъм отдалечената от вас страна.

Разпределете нарязаната на ивици плънка по средата. Започнете да навивате бавно, като леко стягате и оформяте. С остър нож нарежете рулото на парчета от около 1,5 см.

Съвети:
Ако нямате оризов оцет може да използвате и обикновен оцет.
Сервира се със соев сос и уасаби (по желание). Яде се с клечки.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)