Sozopol-web-761

Съветът за световен туризъм избра Созопол за топ дестинация

18 април 2015

Созопол стана дестинация № 2 за световен туризъм за 2015 г. Първото място в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване в същата категория отиде за Любляна, съобщи dariknews.bg. На специална церемония в Мадрид организацията обяви победителите в петте категории – Награда на обществеността, за дестинация, за околна среда, иновации и Награда на хората.

Словенската столица спечели приза за дестинация номер 1 за 2015 г. заради чистотата, спокойствието и зеленината на града.
По време на церемонията, която се предаваше онлайн през сайта на организацията, особено внимание бе отделено на Созопол. „Хората от българския град Созопол допринасят много, заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духа на античността и красотата на тази уникална дестинация“, обяви председателят на Съвета.

Архитектурно-историческият комплекс „Южна крепостна стена и кула“ в Созопол се пребори със 156 финалисти за международната награда „Туризъм за утре“ на Световния съвет по туризъм и пътувания, но беше препънат от Любляна в категория „Дестинация“.
Проектното предложение е избрано с голям интерес сред 158 кандидатури от цял свят като са номинирани три дестинации: Североизточно Крайбрежие, (Тайван); Созопол (България); Любляна (Словения).

снимка: villamia.mia.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)