Съвременните технологии довеждат хората до ярост

Съвременните технологии довеждат хората до ярост

22 юни 2015

Хората се вбесяват, защото примерно не могат да си спомнят паролите, показва допитване, цитирано от „Дейли мейл“. Една трета от участниците в допитването, проведено от компанията Centrify, признаха че неуспешните опити да си спомнят регистрационните данни ги озлобявали. Мнозина споделиха, че заради такива проблеми са плакали, викали, карали се и дори си блъскали главата в масата.

Една четвърта от анкетираните си забравяла паролите поне веднъж на ден. При 5 процента паролите постоянно изчезвали от главите. Само една пета никога не си забравяла паролите. Предполага се, средностатистическият човек трябва да помни най-малко 19 пароли за влизане в компютъра, електронната поща, интернет банкирането, социалните мрежи, интернет магазините и сървърите на работното място.

Допитване от миналата година показа, че четвърт от жителите на Великобритании имат над 21 онлайн профили с регистрационни данни. Две пети откривали минимум един акаунт седмично.

14 процента са смятали, че след 5 години ще трябва да помнят над 100 пароли. Проблемите с паролите дразнел хората повече от загубата на ключовете или от падналия акумулатор на автомобила. /БГНЕС

снимка: scadalab.eu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)