Снимка: Esquire.Bg

Съдебна експертиза: Явор Захариев е имал хероин в кръвта

19 април 2019

Певецът Явор от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб, показала, че изпълнителят системно, поне в последните три месеца, е използвал наркотици.

Това заяви говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова пред „Телеграф“. Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев. Преди дни сестра му Рая написа пост в профила си във Facebook, в който твърди, че брат й е бил пребит и това е била причината за смъртта му. Рая беше категорична, че той не е използвал наркотици.

Явор Захариев - Gravity Co

Медицинските експертизи обаче опровергаха думите й. Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние с разбит нос, отекли и подути крайници. Първоначално имаше версия, че е бил пребит, но тя бе опровергана от лекарите в „Пирогов“.

Малко преди да изпадне в кома, вокалистът на Gravity Co е бил посетен от разследващи. Със знаци им отговорил на въпроса „Бит ли си“, като категорично е обявил „Не“.

Захариев издъхна на 5 април, като веднага след това лекарите са назначили аутопсия и експертизи. Физико-химичното изследване показа, че певецът се е дрогирал в последните три месеца с хероин, а в пробите от кръвта му, космите и черния дроб е имало следи и от морфин и други упойващи вещества, сочат документите.

Виж още – Явор Захариев – момчето, което говореше с небето!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)