5411ff9aa4dc25015bd82a0121b99727

Създадоха розов шоколад

09 септември 2017

Швейцарската шоколадова компания Barry Callebaut демонстрира в Шанхай „рубинен“ шоколад. Новият продукт се отличава с червеникаво-розов цвят и необичаен вкус. От компанията уверяват, че в него няма оцветители, нито каквито и да е било ягоди или горски плодове. В основата на новия шоколад, наречен Ruby („Рубин“) заради характерния му розов цвят, компанията е използвала специален сорт какаови зърна.

14835103_G

Този четвърти вид шоколад – „с вкус на горски плодове и разкошна мекота“, е първата новост в бранша от 80 години насам. Последният път, когато индустрията излиза с подобен уникален продукт, е през 30-те години на миналия век, когато е създаден белият шоколад. Млечните и натуралните шоколади са по-стари.

DI-IAj1XUAIbiZN

Шоколадът е „освежаващ, с лека кремообразна структура“, заявява експертът Ангъс Кенеди, цитиран от вестник Sun. Производителите му обещават „изцяло ново вкусово преживяване, което не е нито горчиво, нито млечно или сладко“. Някои експерти обаче все още са скептични към новия продукт. Британският експерт Дом Рамзи заяви пред The Independent, че все още не вярва на новината. „Преди няколко години френската шоколадена фабрика Valrhona също твърдеше, че е създала четвърти вид шоколад – карамелизиран бял шоколад. Оказа се обаче, че твърдението им не е нищо повече от рекламен трик“, обясни той. /fakti.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)