new-3721

Сърце с джинджифил за празниците

27 декември 2017

Днес ви предлагаме да си приготвите знаковото сърце с джинджифил, защото празниците продължават, нали?

Необходими продукти:
1 ч. ч. (250 мл) масло, размекнато
1 ч. ч. (250 мл) гранулирана захар
2 яйца
3/4 ч. ч. (175 мл) захарен сироп
10-12 ч. л. обикновено брашно
2 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. канела

new-310

Начин на приготвяне:
В голяма купа и с помощта на миксер, разбийте маслото със захарта докато се получи лек крем. Добавете яйцата и захарния сироп. Отделно смесете брашното, джинджифила, содата за хляб, солта, карамфила и канелата и с помощта на дървена лъжица постепенно добавете разбитата смес. Разбъркайте хубаво, като си помагате с ръце, ако се наложи. Увийте тестото с найлоново фолио и оставете в хладилника поне 2 часа или докато се втвърди. После разточете и оформете като сърце. Замразете върху восъчна хартия в тавичка за печене 20 мин. или до втвърдяване.

Прехвърлете формичката върху тавичка с пергаментова хартия или леко намазнена тава. Печете 12 до 15 мин. на 160ºC или до златисто и твърдо на пипане. Прехвърлете го върху решетка и оставете да се охлади напълно.

За декорацията направете от брашно, захар и белтък тесто, което може да украсите в желани цветове. Тук вече позволете фантазията ви да се развихри

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)