991-ratio-aleksandrovska

Състоянието на двамата с коронавирус в болница „Александровска“ се подобрява

21 март 2020

„Състоянието на двамата с коронавирус в болница „Александровска“ се подобрява. При две отрицателни проби те ще бъдат пуснати под домашна карантина. Единият е на 67, а другият на 42 години. И двамата имат придружаващи заболявания. Лекуваме ги симптоматично. Включихме антивирусен препарат и вливания“. Това обясни изпълнителният директор на лечебното заведение Костадин Ангелов.

Tой увери, че са предприети всички необходими организационни мерки по отношение на сигурността на пациентите и лекарите.

Ангелов коментира и решението си да не приеме дарението под условие, направено от шефа на компанията Walltopia. Ивайло Пенчев предложи на болницата финансиране в размер на 222 000 лева, но ако се гарантира лечение с предимство за служителите на фирмата в случай на нужда. „Имаме коренно различна представа за предимство и солидарност. По-късно ни се обадиха три жени, които ни съобщиха, че ще направят всичко възможно, за да съберем парите и го направиха“, поясни Костадин Ангелов.

Според него науката ще победи коронавируса. „Битката с това заболяване ще бъде спечелена със знания и дисциплина“, заключи Ангелов.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)