
Столичният клуб Рубаят Kitchen by Catch“A Mak има нова, много интересна и вкусна идея за забавление: Звездите готвят!
Първа в тази идея се изяви бизнесдамата Ваня Червенкова, в чиято страст към готвенето се убедихме всички ние по време на предното издание на ВИП Брадър.
След като миналата седмица ви представихме рецептата на Ваня Червенкова „Каляската на Пепеляшка“, днес е ред и на второто представено от нея ястие: Котлет от сьомга върху свежо канапе.
Сьомгата е достатъчно наложена и предпочитана риба за обяд и за вечеря и големи изненади с рецептата не се очакват, но все пак в нея има няколко ценни добавки, които променят вкуса и я правят оригинална.
Продукти за една порция:
1 котлет от сьомга
1 нар
микс от зелени салати – айсберг, марула, спанак
50г. кедрови ядки
30г. студено пресован зехтин
1 лимон
сол
Котлетът от сьомгата се пече на плоча, като се подлага малко зехтин и отгоре също се залива, за да не изсъхне филето. Миксът от зелени салати се накъсва и овкусява със солта и половината от лимоновия сок.
Внимателно се подрежда в чинията, в която ще се сервира гозбата. Отгоре се поставя готовият котлет от сьомга. Може да добавите балсамова редукция по желание, но в линия и в ъгъла на платото.
Финалните декори от нар и кедрови ядки са разковничето към по-различният вкус на сьомгата на Ваня Червенкова.
Както е обичайно да се казва: Да ви е вкусно!
Още по темата
-
Крем супа от праскови
In TASTEНеобходими продукти: праскови – 5 – 6 бр. пудра захар – 50 г карамфил – ...
-
-
-
Десет причини да ядем риба по-често
In TASTEДревните гърци са плащали за „грам риба“- „грам злато“. Народите, които консумират по-вече риба страдат ...
Остави своя коментар през Facebook