Сьомгата на Rubayat по рецепта на Ваня Червенкова

Сьомгата на Rubayat по рецепта на Ваня Червенкова

09 октомври 2014

Столичният клуб Рубаят Kitchen by Catch“A Mak  има нова, много интересна и вкусна  идея за забавление: Звездите готвят!

 Рубаят Kitchen by Catch“A Mak
Първа в тази идея се изяви бизнесдамата Ваня Червенкова, в чиято страст към готвенето се убедихме всички ние по време на предното издание на ВИП Брадър.

DPP_14414

След като миналата седмица ви представихме рецептата на Ваня Червенкова „Каляската на Пепеляшка“, днес е ред и на второто представено от нея ястие: Котлет от сьомга върху свежо канапе. 

DPP_14401

Сьомгата е достатъчно наложена и предпочитана риба за обяд и за вечеря и големи изненади с рецептата не се очакват, но все пак в нея има няколко ценни добавки, които променят вкуса и я правят оригинална.

Продукти за една порция:

1 котлет от сьомга
1 нар
микс от зелени салати – айсберг, марула, спанак
50г. кедрови ядки
30г. студено пресован зехтин
1 лимон
сол

Котлетът от сьомгата се пече на плоча, като се подлага малко зехтин и отгоре също се залива, за да не изсъхне филето. Миксът от зелени салати се накъсва и овкусява със солта и половината от лимоновия сок.

Котлет от сьомга върху свежо канапе

Внимателно се подрежда в чинията, в която ще се сервира гозбата. Отгоре се поставя готовият котлет от сьомга. Може да добавите балсамова редукция  по желание, но в линия и в ъгъла на платото.

DPP_14489

Финалните декори от нар и кедрови ядки са разковничето към по-различният вкус на сьомгата на Ваня Червенкова.

DPP_14502

Както е обичайно да се казва: Да ви е вкусно!

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)