80605442_459539248309834_766003302662930432_n

Сьомга със средиземноморска паста

02 януари 2020

В първите дни на годината нека се поглезим с едно вкусно ястие с привкус на Средиземноморие. В него сьомгата е гарнирана с лека паста, а комбинацията е наистина добра! Приготвянето няма да ви отнеме много време. И така:

81582716_558474485004816_6110958195499335680_n

Необходими продукти:
котлети от сьомга
спагети
чери домати
подправки – сол, зеленчуков бульон, зехтин, кориандър

При печенето на сьомгата трябва да спазите две важни неща – поставете котлетите с кората нагоре, за да може при печенето подкожната мазнина на рибата да се стече по филето и да го овкусява, без да пресъхва. Печенето е задължително на грила на фурната, а коричката, която леко загаря, трябва да се махне преди ядене.

80739918_825023177936046_6466952547012706304_n

Приготвянето на пастата е повече от лесно. Сварете спагетите по указание от опаковката и ги измийте със студена вода. Нарежете на половинка чери доматите, добавете предварително разтворения в малко вода зеленчуков бульон и ситно нарязания кориандър. Обърнете за 2-3 минути на топъл котлон с малко зехтин, за да се свържат вкусовете.
Вкусно е! И не забравяйте чаша охладено бяло вино!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)