RiceBowl_RECIPE_110519_6004-880x880

Сьомга с кокосово ризото

01 май 2020

За сьомгата:
3 супени лъжици.  кокосово масло
1/2 чаша галета
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. пушена червена чушка
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 1/4 ч.л. сол,
4  филета от сьомга
2 с.л. майонеза


За бульона:
1 чаша може кокосово мляко
2 с.л. ситно настърган джинджифил
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол,
1 супена лъжица пресен сок от лайм
2 с.л. кокосово масло
1 чаша може нахут, черен или бял боб, сварен, изцеден, изплакнат
2 чаши задушен ориз
Кълнове за сервиране

Приготвяне:

Сгответе сьомгата като загреете фурната до 200 ° С. Загрейте масло в голям тиган, докато се разтопи. Добавете черен пипер, червен пипер и 1/2 ч.л. сол. Гответе, като бъркате постоянно, докато сместа стане златисто кафява, 2-3 минути. Прехвърлете в чиния, покрита с хартия. Избършете тиган чист -  за боба и зеленчуците.
Подредете тиган или друг малък съд за печене с пергаментова хартия, след това подредете филетата от сьомга с кожата надолу. С помощта на малка лъжица или шпатула разпределете майонезата върху сьомгата, след което поръсете със сместа от тигана отгоре, като натиснете леко, за да полепне. Печете, докато сьомгата стане непрозрачна, 8-10 минути.
Направете бульона и фасула и сглобете:
Загрейте кокосово мляко, джинджифил, захар, 1 ч.л. сол и 1/4 чаша вода в малка тенджера над средното до кипене. Веднага свалете от котлона и разбъркайте в сок от лайм.
Загрейте олио в  тиган.  Добавете боб, след това покрийте тиган и гответе, като разбърквате, 2-3 минути. Подправете с останалите 1/2 ч.л. сол и се разбърквайте.

Разделете ориза между купичките, след което отгоре намажете със смес от боб. С помощта на рибена шпатула повдигнете всяко филе от кожата му – кожата ще се придържа към хартията – и подредете във всяка купа. Изсипете кокосовия бульон. Сервирайте с кълнове и…розе!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)