С яхта из водите на язовир Искър – едно различно преживяване

14 май 2018

Да се разходиш с ветроходна яхта по водите на язовир Искър е наистина едно различно преживяване. Може би има хора, които не знаят, че Искър е най-големия по площ и обем язовир в България. Разположен е на река Искър и се намира между градовете София и Самоков.

IMG_7377

IMG_7333

Язовирът се използва за водоснабдяване на столицата ни и за производство на електроенергия. По брега му има разположени много места за отдих, както и голям къмпинг. Язовир Искър е и любим риболовен обект на столичани. Освен от тях той се посещава от риболовци от Самоков, Ихтиман и други населени места. Особено в по-топлите месеци той се превръща в оживено място за любителите на природата и чистия въздух.

IMG_7424

Само трябва човек да отдели време, за да се наслади на девствената природа около язовира, да се разходи сред нея или да поплува с лодка или яхта във водите на най-големия язовир в България.

IMG_7412

IMG_7335

В забързаното ежедневие всеки човек трябва да отделя повече време за досег с природата. Толкова е прекрасно, че наистина си заслужава. Направето го и вие. Разходете се по бреговете на яз. Искър или си доставете изключителна радост да попътувате с яхта или лодка из водите му.

репортер: Ася Георгиев
оператор: Иван Цвятков
фотограф: Михаела Борисова
постпродукция: Деян Дяков

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)