Тази седмица Светът на Виното е България

31 май 2017

България – древна страна, красива природа, изстрадал народ… Но, ако има нещо, с което безспорно се гордеем и трайно заявяваме позиции в глобален план, то това са традициите ни в правенето на живителното вино – може би най-старите в Света. Благодарение и на този факт, Светът дойде именно у нас, за да се срещне за 40-ти, юбилеен път на Световния Конгрес по винарство и лозарство.

TON_7797

Министъра на туризма Николина Ангелкова и Министъра на земеделието и храните Румен Порожанов откриха конгреса

Всичко започна в началото на тази седмица, когато над 1500 гости от цял свят дойдоха у нас, за да получат  възможността да научат повече за българското вино и да се запознаят отблизо с традициите на земите ни. А ние от своя страна получаваме възможността да се позиционираме на ключово място на сцената на световната виноиндустрия и да представим разнообразие от обичаи, културно наследство и занаяти.
TON_7804
У нас пристигнаха и  д-р Моника Кристман  - президент на Световната организация по лозарство и винарство и Жан-Мари Оран – главен секретар на организацията. Пред InLife, г-н Оран сподели, че:
България, исторически погледнато, е винена страна, а и в последните години, се е заела с процес на модернизация на винената си култура, което дава резултати в едни разнообразни вина от високо качество, които се изнасят по целия Свят.“

 

репортер: Калина Станева
оператор: Венелин Бакалов
фотограф: Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)