Тайната на добрия грим – да изложиш на показ дори невидимо красивите неща

29 юли 2017

Тайната на добрия грим се крие в умението да се изложат на показ дори невидимо красивите неща. В това е убедена самата Оксана Николова – дългогодишен познавач на това сложно изкуство. Тя с удоволствие застана пред нашата камера, за да разкаже за новите си проекти и предизвикателствата в професията.

Абсолютно всяко лице се поддава на моделиране. За това са необходими вещина, разбиране и познаване на тънкостите на професията. Натрупването на опит е от огромно значение. Изключително важно е да се познават и продуктите, които се използват. Оксана Николова може да превърне Пепеляшка в принцеса всяка една жена, доверила се на нейния професионализъм. Неин първи учител в професията е Весела Златоустова. Оксана започва работа преди повече от 20 години в Нова Телевизия, а след това и до днес работи в БНТ. Тя има и собствена школа по грим, в която посвещава в тайните на професията своите ученици – сред тях има момичета и момчета. Според нея е остаряло схващането, че това е само женска професия, точно обратното – все повече мъже напоследък се занимават професионално с грим.

Както във всяко нещо, свързано с изкуството и в грима има мода, тенденции и нови течения. Напоследък се налага дискретния грим, който подчертава красотата и формите на лицето почти невидимо и едвам видимо. Това е абсолютно задължително при младите момичета, които с тежък грим сякаш умишлено се състаряват. Изключение прави само вечерният грим за официални случаи, където могат да се използват по-силни цветове. Тайната на добрия грим е да се открива красота дори в невидимо красивите неща.

Оксана Николова е отдадена и посветена и на много нови проекти, свързани с боди арта, бюти камуфлажа и др. В свободното си време обича да рисува и мечтае. Не спира да измисля нови неща в изкуството, които я зареждат и разтоварват. За нея работата е удоволствие и начин на живот.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов

постпродукция : Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)