
Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря. Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо и подправени със сол и галета. Foodpanda, подбра някои забавни факти за този неустоим колбас.
Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
11 октомври е световният празник на пицата с наденица.
Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб.
Още по темата: Зелева супа с наденица
За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.
Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.
Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
Още по темата: Наденица с лук на тиган по немски
Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.
Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.
Денят, в който се консумират най-много наденици е събота.
Още по темата: Крем супа с квас и наденица
18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
83% от колбасите са произведени от свинско месо.
снимка: farmwayfoods.ca
Още по темата
-
Великденски кукулник
In TASTEНаскоро научихме (от бабите в село Извор), че трапезата на Великден не може без кукулник, ...
-
Ризото с рукола, спанак и лимон
In TASTEНеобходими продукти: 400 г грукола 300 г спанак 300 г червен лук 1 парче джинджифил ...
-
Кекс с канела и орехи
In TASTEНеобходими продукти: канела – 20 г орехови ядки – 100 г яйца – 3 бр. ...
-
Рецепти за изтънели джобове (част I)
In TASTEПрегледах килерите и установих, че вкъщи, когато няма нищо, все пак винаги има: стар хляб, ...
Остави своя коментар през Facebook