oktoberfest-sausage

Тайните на наденицата

29 април 2017

Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря. Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо и подправени със сол и галета. Foodpanda, подбра някои забавни факти за този неустоим колбас.

Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.

11 октомври е световният празник на пицата с наденица.

Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб.

Още по темата: Зелева супа с наденица

За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.

Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.

Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.

Още по темата: Наденица с лук на тиган по немски

Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.

Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.

Денят, в който се консумират най-много наденици е събота.

Още по темата: Крем супа с квас и наденица

18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.

83% от колбасите са произведени от свинско месо.

снимка: farmwayfoods.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)