Тайният живот на Вера

„Тайният живот на Вера“ със световна премиера на фестивала в Сънданс

08 декември 2018

Представен като проект на София Мийтингс, най-новият филм на Тонислав Христов „Тайният живот на Вера“ („The Magic Life of V“) ще има своята световна премиера в СЪНДАНС, в документалния конкурс за световно кино.

Творбите в него са на „дванадесет от най-смелите и изключителни световни кинотворци на нашето съвремие“ (indiewire.com). Включена като проект в 15-ото издание на София Мийтингс 2018, копродукцията между Финландия („Making Movies“, Каарле Ахо), Дания и България („Соул Фууд“, Андреа Станоева/Тонислав Христов), подкрепена и от ИА „НФЦ“, проследява живота на Вера – преследвана от травми в детството, тя се опитва да извоюва независимост чрез различни роли, които играе в живота.

Тайният живот на Вера

Сценаристи на филма са Тонислав Христов, Каарле Ахо и Любомир Цветков, оператор е Александър Станишев, композитор – Петър Дундаков.

„Тайният живот на Вера“ е вторият пореден проект на режисьора Тонислав Христов, селектиран в Сънданс – през 2017 година „Пощальонът“, също представян на София Мийтингс, получи шанс да бъде показан пред киноманите в щата Юта. Премиерата на „Тайният живот на Вера“ ще бъде на 25 януари 2018 година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)