
Приятна, лесна за приготвяне рецепта, която ще ви осигури прекрасен обяд. Ето как да я приготвите набързо у дома:
Необходими продукти:
За плънката:
1 карфиол, накъсан на дребни цветчета;
4 супени лъжици сироп от агаве (можете също да използвате мед)
2 супени лъжици зехтин
щипка сол, чесън на прах
За крема от авокадо:
2 авокадо
1/3 чаша кисело мляко
сол на вкус
За червената салата от зеле – 2 чаши настъргано червено зеле, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица бял оцет, сол и чер пипер – на вкус
Трябват ви също около 12 малки парчета тортила
Свеж кориандър, ситно нарязан
За да направите крем авокадо: просто смесете авокадото с киселото мляко, щипка целина и чеснов прах. След това добавете сол на вкус. Поставете го в купа и оставете в хладилника да се охлади и да се миксират вкусовете.
За да направите салатата от червеното зеле - разбъркайте настърганото зеле със зехтин, оцет, сол и черен пипер.
За да направят карфиолената плънка – смесете агаве сироп, зехтин, лук на прах и сол в голяма купа. Добавете нарязания карфиол и разбъркайте добре.
В голям тиган на средна температура, гответе карфиола за около 12 минути, като непрекъснато разбърквате, за да не загори.
Когато сте готови да сервирате, загрейте тортилите в тиган. Сложете първо малко червено зеле върху всяка тортила. След това добавете картофиоловата плънка. Най-накрая - кориандър и крем от авокадо.
Презентирайте добре! Много вкусно…
Още по темата
-
Judas Priest пускат свой бренд кафе
In TASTEМетъл-ветераните от Judas Priest ще пуснат на пазара свой собствен бленд кафе, под името British ...
-
Интерактивен ресторант в Токио сменя сезоните по време на вечеря
In DESIGNВреме е за вечеря и ако ви се иска тя да бъде уникална – ето ...
-
Супа от коприва и люти чушки
In TASTEНеобходими продукти: 2-3 шепи прясна коприва 1 глава лук 3-4 стръка пресен джоджен 1-2 броя ...
-
Патладжани с топено сирене, кашкавал и чесън
In TASTEНеобходими продукти: патладжани – 2 бр. домати – 2 бр. зехтин – 4 с.л. сол ...
Остави своя коментар през Facebook