ACS_0078

Такос с крем от авокадо

28 май 2018

Приятна, лесна за приготвяне рецепта, която ще ви осигури прекрасен обяд. Ето как да я приготвите набързо у дома:

Необходими продукти:
За плънката:
1 карфиол, накъсан на дребни цветчета;
4 супени лъжици сироп от агаве (можете също да използвате мед)
2 супени лъжици зехтин
щипка сол, чесън  на прах

За крема от авокадо:
2 авокадо
1/3 чаша кисело мляко
сол на вкус
За червената салата от зеле – 2 чаши настъргано червено зеле, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица бял оцет,  сол и чер пипер – на вкус

Трябват ви също около 12 малки парчета тортила
Свеж кориандър, ситно нарязан

ACS_0078
За да направите крем авокадо: просто смесете авокадото с киселото мляко,  щипка целина и чеснов прах. След това добавете сол на вкус. Поставете го в купа и оставете в хладилника да се охлади и да се миксират вкусовете.
За да направите салатата от червеното зеле -   разбъркайте настърганото зеле със зехтин, оцет, сол и черен пипер.
За да направят карфиолената плънка – смесете  агаве сироп, зехтин, лук на прах и сол в голяма купа. Добавете нарязания карфиол и разбъркайте добре.
В голям тиган на средна температура, гответе карфиола за около 12 минути, като непрекъснато разбърквате, за да не загори.
Когато сте готови да сервирате, загрейте тортилите в тиган. Сложете първо малко червено зеле върху всяка тортила. След това добавете картофиоловата плънка. Най-накрая  -  кориандър и крем от авокадо.
Презентирайте добре! Много вкусно…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)