Buffalo-Chickpea-Tacos

Такос с нахут и крем от авокадо

27 май 2017

Най-накрая развитие по темата бързо приготвяне на вкусна храна. Животът ни е толкова забързан напоследък, че все не остава време да се заиграем в кухнята. А пък ни се иска да предложим у дома нещо модерно, различно и вкусно. Ето тази рецепта ще ви стане любима, бъдете сигурни. Печени зрънца от нахут, краставици на ленти и авокадо със заквасена сметана. Супер лесна  и изискваща минимални усилия рецепта.

Ето какви продукти ви трябват:
12 малки питки такос
300 г консервиран нахут, изцеден
1 супена лъжица Майзена (смес от царевично брашно и сухо мляко, която се използва за сгъстяване на сосове)
1 супена лъжица захарен сироп
 1 авокадо
125 мл заквасена сметана
сол на вкус, лимон
Екстри: краставици – пресни или стерилизирани, няколко тънко нарязани репички

Още по темата: Някои от най-вкусните бразилски ястия

Започнете, като подгрявате фурната си до 180 C. Изцедете и подсушете консервираните нахутчета с хартиена кърпа. Добавете Майзена и разбъркайте добре. След това добавете захарния сироп. Разбъркайте добре, докато нахута се покрие със соса. Поставете ги в тава за печене, облицована с пергаментова хартия. Пече се около 10 минути. Разбъркайте по средата на готвенето. В това време нарежете краставичките на тънки ленти, а репичките на малки шайби.
Кремът от авокадо е лесен – поставете в блендер почистеното авокадо, сметаната и овкусете със сол и лимон. Разбийте, докато стане гладък крем.
Загрейте питките такос на плоча или тиган без мазнина. Другото е видно от снимката. И всичко се приготвя за не повече от 15-20 минути. Насладете се на бързия и вкусен резултат.

снимка: cravingsinamsterdam.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)