
Днес ви предлагаме за обяд една много бърза за приготвяне /отнема само 20 минути/ и в същото време вкусна паста. Нашият избор се спира на талиателите, от всички други възможни форми на пастата, защото най-добре се комбинират със соса „Песто“, а освен това позволяват и на атрактивния зелен цвят да изпъкне повече в блюдото. И така:
Необходими продукти:
- 400 г талиатели
- 1 връзка босилек
- 4 скилидки чесън
- 50 г кедрови ядки
- 50 мл. зехтин
- 25 пармезан
- 2 с.л. лимонов сок
- сол
Приготвяне:
Талиателите се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката, отцеждат се и отделят настрана. През това време се приготвя босилеково песто. За целта босилекът, пармезанът, зехтинът, чесънът, кедровите ядки, лимоновият сок и малко сол се пасират в блендер до получаване на едра консистенция.
Накрая се смесват сварените талиатели с босилековото песто, разбърква се много добре. Важно е разбъркването, затова акцентирайте на него. Хубаво би било поне 3-4 минути преди консумация пастата да постои, за да може босилековото песто да проникне по-силно със вкусовете си в тестените талиатели. По желание пастата се декорира с пармезан, връхчета песен босилек или рукола. И още една задължителна „декорация“ – чаша студено бяло вино!
Още по темата
-
Кажи ми каква салата ядеш, за да ти кажа какъв си!
In TASTEСпомняте ли си тази детска песничка „Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да ...
-
10 храни, които ни правят щастливи
In HEALTHПромените в диетата променят и химията на мозъка, така че яденето на нещо полезно действително ...
-
Салата „Ница“
In TASTEНеобходими продукти (за четири порции): 2 твърди червени домата 1 зелена салата 2 твърдо сварени ...
-
Спаначена крем супа „Флорентина“
In TASTEНеобходими продукти: спанак – 400 г картофи – 450 г маруля – 3-4 листа (от ...
Остави своя коментар през Facebook