DSC_0884

Талиатели Песто

17 август 2015

Днес ви предлагаме за обяд една много бърза за приготвяне /отнема само 20 минути/ и в същото време вкусна паста. Нашият избор се спира на талиателите, от всички други възможни форми на пастата, защото най-добре се комбинират със соса „Песто“, а освен това позволяват и на атрактивния зелен цвят да изпъкне повече в блюдото. И така:

Необходими продукти:

  • 400 г талиатели
  • 1 връзка босилек
  • 4 скилидки чесън
  • 50 г кедрови ядки
  • 50 мл. зехтин
  • 25 пармезан
  • 2 с.л. лимонов сок
  • сол

DSC_0885

Приготвяне: 

Талиателите  се сваряват в подсолена вода според указанията на опаковката, отцеждат се и отделят настрана. През това време се приготвя босилеково песто. За целта босилекът, пармезанът, зехтинът, чесънът, кедровите ядки, лимоновият сок  и малко сол се пасират в блендер до получаване на едра консистенция.

Накрая се смесват сварените талиатели с босилековото песто, разбърква се много добре. Важно е разбъркването, затова акцентирайте на него. Хубаво би било поне 3-4 минути преди консумация пастата да постои, за да може босилековото песто да проникне по-силно със вкусовете си в тестените талиатели.  По желание пастата се декорира с пармезан,  връхчета песен босилек или рукола. И още една задължителна „декорация“ – чаша студено бяло вино!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)