Creamy-Chicken-Bacon-Pasta-landscape-2

Талиатели с пиле и праскови

28 декември 2017

Необходими продукти:
500 гр пилешки гърди
400 гр. талиатели
2 скилидки чесън
1 с.л. соев сос
3 с.л.мед
1 лимон (сокът)
1 компот праскови
1 куб. пил бульон
50 мл олио
1 с.л. царевично нишесте
сол, черен пипер на вкус

Вижте още: Талиатели със сьомга и доматен сос

Начин на приготвяне:
Прави се марината от счукания чесън, соевия сос, сока на лимона и меда. Нарязва се пилешкото на късчета и се овалва в маринатата. Оставя се в хладилник 2 часа да се маринова. Прасковите се отцеждат и нарязват на ситно, пасират се с 150 мл от сока да стане на пюре. Талиателите сваряваме според оказанията на опаковката и ги изцеждаме, а булъончето разтваряме във 100 мл вряла вода. Маринованото месо отцеждаме и запържваме в олиото до златисто кафяво, прибавя му се бульона и се оставя 10 мин да се задушава. Добавя се пюрето от праскови и се задушава за още 3 мин. + сол и черен пипер .Нишестето разтваряме в малко вода и прибавяме към месото, за да се посгъсти соса. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Поднася се в чиния с талиатели, късчета пилешко и сос от праскови.

текст: Сия Рибагина
снимка: recipetineats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)