42237547_682715758773069_6297161571994959872_n

Талиатели с трюфел

24 септември 2018

Последната мода в приготвянето на пастата сякаш може да се определи като „минимализъм“ – колкото по-малко добавки към пастата и соса – толкова по-вкусно! Това го доказва и тази рецепта, в която съставките са твърде малко, но затова пък крайният резултат – великолепен!

Необходими подуки:
200 грама талиатели или спагети (за 2 порции)
трюфел
За соса – жълтък, стрит на прах пармезан, 3-4 лъжици сметана и сол

Талиателя с трюфел

Талиатели с трюфел

Талиателите се сваряват според указанието на опаковката Задължително се пресича със студена вода и набързо премива. Докато са топли, към тях се прибавят последователно жълтъка, сметаната и пармезана. Разбърква се добре. А после – трюфела. Толкова! Но… вкусът е невероятен!

Не забравяйте и чаша червено вино – трюфелът го изисква!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)