Талятеля с прошуто

Талятеля с прошуто

29 септември 2014

Пастата има много „геометрични“ разновидности, но талятелите в последно време все повече се харесват на шефовете на известни ресторанти. Те все повече ги включват във менюто в различни известни или авторски рецепти.
Ето една интересна рецепта, предложена от главният готвач на Medusa Bar&Dinner, Виена:

 

  • 400 г талятели
  • 100 г прошуто
  • 100 г. сметана
  • 2 с.л. маслинова сол
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г пармезан
  • 1 с.л. масло
  • черен пипер

 

 

Талятелите (400 г) се пускат във вряща подсолена вода и се сваряват за няколко минути, според указанията на опаковката. Изваждат се, отцеждат се и се измиват със студена вода.
В дълбок тиган се задушават в масло до омекване лук  и счукан чесън.  Щом зеленчуците омекнат, се добавя нарязаното на ленти прошуто. То само леко се обръща, за да съедини вкусовете си с лука. Прибавят се талятелите и сметаната и ястието се разбърква много добре. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Талятеля с прошуто

Талятелите се сервират топли, навиват се на спирала, за да се оформят като купчинка в центъра на дълбока, подходяща за паста чиния. Отгоре се поръсват с настърган пармезан  и накрая с маслинената сол.

Вкусно! Но само за обяд, за да имате достатъчно време в остатъка от деня,да изразходите сериозната енергия, която това вкусно италианско ястие ще ви даде.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)