ORG-DSC04371

Танкове и ракети потеглят към София за парада на Гергьовден

30 април 2019

Във връзка с подготовката за военния парад в Деня на Храбростта и празник на Българската армия днес, 30 април, ще бъде предислоцирана военна техника на въоръжение в Българската армия от военните формирования в страната до летище Доброславци край София, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военната техника ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Асеновград, Благоевград, Карлово, Стара Загора и Ямбол.

За транспортирането на машините, които ще участват в парада, ще бъде използван железопътен транспорт.

Така например бронетанкова техника премина по улиците на Сливен още вчера, когато от 8 до 10 часа машините се придвижваха на собствен ход по улиците на града. Техниката бе снабдена с гумени тампони на веригите и премина по маршрут Военно формирование 22220 – бул. „Илинденско въстание“ – бул. „Стефан Караджа“ – Товарна гара – Сливен.

IMG_7809

Част от машините ще дойдат и на собствен ход. За да не се създават затруднения с придвижването на техниката, от министерството призовават всички шофьори да спазват мерките за безопасност на органите на Служба „Военна полиция“, които ще ескортират колоните.

За да се подготвят за военния парад на 6 май, вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили (ВВС) ще изпълняват полети с прелитане на малка височина над София. Тренировките на въздушната техника започват от 1 май, съобщиха още от Министерството на отбраната.

В първия тренировъчен ден ще има прелитания над площад „Княз Александър Първи“ в интервала от 9.30 до 10.20 ч.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)