11281696_376491009216721_217972749_n

Тартар от риба тон с шам-фъстък

07 юни 2015

Днес ви представяме една лесна, бърза и много здравословна рецепта. Приготвянето й също е много лесно, но най-важното е качеството на  продуктите, с които ще я приготвите и най-вече свежото месо от риба тон.На него трябва да обърнете специално внимание, защото филето остава сурово, без топлинна обработка.

11304453_376490999216722_782397510_n

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. соев сос
  • 30 гр. шам-фъстък
  • 1 стрък селъри
  • 1 лимон и кората му, настъргана
  • 80 мл. зехтин
  • 200 гр. риба тон филе
  • каперси и малки кисели лукчета
  • 1 яйце

Приготвяне:  Нарязваме рибата на кубчета и я овкусяваме със зехтн, сол, пипер, лимонов сок на вкус, и соевия сос. Добавяме счуканите ядки на шам-фъстъка и ситно нарязаните селъри. Оформяме тартара в ринг и поднасяме аранжиран със магданоз или селъри /а би могло и с нарязани на ситно доматчета с лук/. Сваряваме на 3 минути едно айце, аранжираме с каперси и малки главички кисел лук /продава се консервиран/. Задължително се сервира с препечен черен, пълнозърнест хляб.
Презентацията на ястието оставяме на вашата фантазия!
И да не забравите – чаша Розе си е направо част от рецептата!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)