FullSizeRender

Тартар от сьомга

16 юли 2019

Това предястие в последно време е особено актуално в гурме ресторантите, дори е показателно за нивото на кухнята в тях. Ето защо ви предлагаме да го приготвим днес по рецептата на ресторанта в Conservatorium Hotel в Амстердам.

Необходими продукти: 
200 г.прясно филе от сьомга;
много ситно нарязан червен лук;
прясно изцеден лимонов сок;
парчета от алое вера от консерва;
кълнове;
мини крокети;
зехтин, сол, чер пипер, каперси

Това е едно доста лесно за приготвяне  ястие, което не изисква много усилия и време. Но крие и своите рискове.  Най-важното е да си купите хубаво парче прясна сьомга, да изглежда стегнато, не много мазно и белите части да са много фини.

Месото се нарязва на малки кубчета, а ако има в парчето риба някои по-мазни части – по-добре ги отсранете. Трябва да нарежете рибата на по-ситни кубчета, за да може повече повърхност да поеме от дресинга. Към рецептата, освен подправките, може да се добави и пушена сьомга, която ще обогати тартара с опушени нотки и ще смекчи морския аромат. Добавките по ваш вкус и пропорции са: магданоз, лук, прясно изцеден лимонов сок, каперси, зехтин, сол и черен пипер. Пазбъркайте добре и оставете за 15 минути на студено, за да се стегне.

Оформете кръг от тартара. Декорирайте с кубчета алое вера, свежи кълнове и поръсете с мини крокети. Може да сервирате и с препечени филийки черен хляб, но крокетите тук ще свършат идеална работа. Вкусно е!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)