2019-11-04T160511Z_1712326978_RC1A699C0880_RTRMADP_3_BRITAIN-ART

Творба на Банкси, закрита от строително скеле, ще бъде открита днес в Нотинг хил

05 ноември 2019

Творба на Банкси, закрита от строително скеле през последните няколко месеца, ще бъде открита днес в квартала Нотинг хил в Лондон, предаде Ройтерс.
Творбата е станала известна с различни названия – „Графити художник“, „Художник“ или „Веласкес“. Тя изобразява художник, за когото се смята, че е испанският майстор на четката Веласкес, който е застанал до триножника си и изписва с червени букви „Банкси“.

index

Нарисувана на ъгъла на „Аклам“ и „Портобело роуд“ през 2008 г., тя бе покрита, след като компанията за инвестиции и развитие „Енстар кепитъл“ започна реновационни работи, за да създаде луксозни домове.
„Става въпрос за възхитителна характерна особеност на сградата и на Нотинг хил – заяви изпълнителният директор на компанията Саймън Лайънс. – Сред причините, заради които купихме сградата, е, че на нея има творба на Банкси.“

От „Енстар кепитъл“ първоначално искали да преместят творбата на Банкси, но впоследствие решили, че това ще е прекалено рисковано и че ще е по-добре тя да остане на мястото си, като бъде покрита със стъкло и осветена.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)