в полите на Витоша - пиеса за Яворов с Явор Бахаров

Театър „Българска армия“ с три награди за спектакъл за Яворов

11 март 2019

Театър „Българска армия“ спечели три награди на в юбилейното издание на Зимния фестивал на изкуствата „Сцена,палитра, слово“. Журито в състав: проф. д-р Ромео Попилиев, д-р Вакрил Николов – театровед, Иван Странджев – писател, след като изгледа спектаклите, включени в програмата на Петнадесетото юбилейно издание, награди спектакъла „В ПОЛИТЕ НА ВИТОША” от П. К. Яворов, в ТРИ категории:

• НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН СПЕКТАКЪЛ
• НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЯ КОСТЮМИ на Нина Пашова
• НАГРАДА ЗА ПОДДЪРЖАЩА РОЛЯ на Стефка Янорова, за ролята на Елисавета Драгоданоглу.

в полите на Витоша - пиеса за Яворов с Явор Бахаров

„В полите на Витоша“ е спектакъл, който се играе на сцената на Театър „Българска армия“ от 2014 година. Постановката по творбата на Пейо Яворов е дело на режисьора Красимир Спасов, сценографията и костюмите са на Нина Пашова, а музиката е на Красимир Спасов.

На сцената на театъра в ролята на Мила влиза актрисата Радина Кърджилова, а образът на политика Христофоров е поверен на Веселин Анчев. В представлението участват още Иван Радоев (с Номинация „ИКАР 2015″ за Поддържаща Мъжка Роля за ролята му на Стефан Драгоданоглу), Стефка Янорова, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Стойко Пеев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Калин Иванов.

С новия прочит на класическата творба „В полите на Витоша“, Театър „Българска армия“ отбелязва стогодишнината от смъртта на поета.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)