Театрална работилница Сфумато

Театър „Сфумато“ търси своите нови звезди

26 юни 2019

На 26 юни стартира тазгодишното издание на „Малък сезон“, посветено на 30-годишнината от създаване на Театрална работилница „Сфумато“. Вече две десетилетия „Малък сезон” е най-иновативния творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, той продължава да бъде верен на своята мисия – да се превърне в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница.

„Представяме си десет дни, наситени с артистични акции от всички изкуства, възпалени от страстта да събираш и съхраняваш уникалното в своя малък свят и да го пренасяш в контекста на голямата европейска цивилизация. Акцент върху уникалността на съдържанията. Акцент върху българската идентичност на нашето европейско приобщаване. Очакваме и ще поощряваме интересни, собствени креативни идеи, задвижени въпреки отсъствие на условия и сигурност, които могат да бъдат показвани и незавършени на етап от процеса“, разкриват организаторите.

Театрална работилница Сфумато

„Търсим артисти със свой поглед, собствен глас, неповторим език, които следват своите замисли и видения – и правят. Да правим е нашата единствено възможна антикризисна програма, нашият пир по време на чума, нашата любов по време на холера, нашата Мисия. „Малък сезон“ освен творческа борса е и място на срещата и това, за което отдавна мечтаем вече се случва – не просто ние да пътуваме по света, а артистичният свят да идва в София, да участва в „Малкия сезон“ на Сфумато“.

Международната програма на фестивала ще включва гости с представления и ателиета от Люксембург, Австрия, Италия и Словения. Темите на ателитата са актьорски техники, танц и импровизация, хореография, физически и вокален пърформанс, драматургия, критическо писане, проектно писане и теория.

Театрална работилница Сфумато

Театрална работилница „Сфумато“ обявява и отворена покана за участие в ателие “Театрални прочити на нови български драматургични текстове”. Работата по селектираните текстове ще се проведе паралелно в рамките на 10 дни в сезон 2019/2020. Поканата е отворена към:

1. Автори на нови драматургични текстове
2. Режисьори, сценографи, актьори или вече сформирани екипи, които имат интерес да работят със съвременна българска драматургия

„Малък сезон 2018″ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)