0000255634-article2

Тейлър Суифт заяви за първи път политическата си позиция

09 октомври 2018

Тейлър Суифт заяви своите политически предпочитания за първи път в своята кариера, подкрепяйки  демократите в идващите междинни избори на Америка. Те трябва да изберат състава на новия Конгрес на Щатите.

Двадесет и осем годишната изпълнителка заяви, че случващото се „през последните 2 години“, я мотивира да заяви своята позиция.

Ето част от нейното заявление в Инстаграм :

Аз винаги давам своя вот за кандидат, който ще се бори и ще защитава човешките права, които вярвам, че всички ние имаме и заслужаваме“

Междинните избори са на 6 ноември. Тейлър се изказа срещу републиканците, които в момента са избрани в нейния роден щат.

Както съм правела и досега, аз бих искала да продължа да подкрепям жените в политиката, но не мога да подкрепя Марша Блакбърн. Нейните гласувания в конгреса ме ужасяват“, пише певицата.

„Тя гласува срещу равнопоставеното заплащане за жените. Тя гласува и за премахването на закона за Насилието над жени, чиято цел е да защитава жените от домашносто насилие, тормоз и изнасилвания“. 

Тенеси, родния щат на Тейлър, обикновено гласува за републиканската партия. Последните социологически изследвания обаче показват, че  вотът този път ще бъде на кантар.

Несъмнено за този критичен резултат допринася разразилия се наскоро скандал с кандидата на Тръмп за Върховния съд на САЩ -Брет Кавано. Последния бе обвинен в сексуален тормоз, и бе открито защитен от Тръмп, за сметка на жертвата – професор по психология. Според социологическите предвиждания, това ще повлияе критично на женския вот, който ще се отдръпне от републиканциите в предстоящите избори.

Източник: ББС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)