Златна котка 2019 - Фокуси в Габрово

Телепортация донесе „Златна котка 2019″ на сръбски фокусник в Габрово

06 април 2019

Само точка разлика се оказа решаваща, за да се определи носителят на уникален приз „Златна котка 2019“. В осмото издание на най-голямата магична среща в Източна Европа статуетката отиде при младия сръбски фокусник Филипино след невероятен негов сценичен номер с изненадващ финал „телепортация“ сред публиката. Наградата е единствена по рода си и се изработва ексклузивно всяка година от габровския скулптор Георги Балабанов.

Филипино беше в оспорван феър плей със сънародника си Михайло. Елегантен и прецизен, Михайло спокойно би могъл да се нарече „властелинът на белите гълъби“ и именно красотата в неговото представяне му донесе освен първо място в раздел „сценична магия“ и жадувания вот на публиката. Фаворит в така наречената „близка магия“ стана българският фокусник Юрий Захариев, а останалите места се разпределиха между участници от Сърбия, Турция, Румъния.

Златна котка 2019 - Фокуси в Габрово

Състезателите в магичната среща бяха оценявани от авторитетно международно жури в лицето на: британския илюзионист, ситуиран в Истанбул, Лий Алекс; Рубиросса – президент на гръцкия клон на международното братство на магьосниците; популярния македонски илюзионист Гого, Грифони от Сърбия и Георги Петков-Бинти – председател на журито и ментор на Дани Белев, организатора на фестивала.

След първоначалната селекция във финалната част към журито се присъединиха: обичаният от всички Астор, Селим от Турция, любимецът от телевизионния екран Драгомир Драганов и италианецът Доменико Данте – президент на Международната федерация на магичните общества. Заключителният етап от магичното състезание беше отворен за публика, която изпълни с присъствие и аплодисменти зала „Възраждане“ в Габрово. Забавлението гарантира и неочаквано добрата комбинация водещи на събитието – шоуменът Устата и стенд ъп комедиантът и радиоводещ Калин Кирилов.

Златна котка 2019 - Фокуси в Габрово

Местата се оказаха недостатъчни и за желаещите да присъстват на галавечерта на „Златна котка 2019“. Само закупилите преди месеци билети успяха да наблюдават на живо номерата на призьорите и специалните гости от чужбина – гуруто на модерната магия Майкъл Амар и шок илюзионистът Дан Спери. Екзалтирана до краен предел от тяхното представяне, публиката затаи дъх пред „смъртоносния номер на Худини“, който на „Златна котка“ се изпълни за пръв път от българин.

За запалените по илюзионното изкуство е излишно да се казва, че този българин е Дани Белев – главният „виновник“ осем поредни години лидерите в международната магия да се събират в Габрово. Дани получи нестихващите финални аплодисменти, обожанието на зрителите и запечатаното обещание точно след година по същото време най-атрактивните магьосници в света да пристигнат отново в България!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)