gulasch3-880x599

Телешки гулаш по виенски

07 юни 2018

Необходими продукти:
2 кг телешко месо от опашката или от плешката (без кости)
1,5 кг кромид лук
3 с. л. сладък червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
3 с. л. доматено пюре
2 ч. л. смлян кимион
2 ч. л. суха майорана
2 дафинови листа
2 с. л. червен винен оцет
6 с. л. топено краве масло или мас

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета и го запържете в 3 с. л. топено краве масло (мас) в широка тенджера с дебело дъно. След като се запържи до златисто го похлупете и намалете огъня. Нарежете месото на малки кубчета, запържвайте го в тиган на порции и после го прехвърляйте в тенджерата при лука. С останалата мазнина в тигана направете запръжка (ако е необходимо прибавете 1 с. л. мазнина), като добавите 3 с. л. сладък червен пипер. Свалете тигана веднага от котлона и сипете 2 с. л. оцет и малко вода. Образувалата се запръжка излейте при месото. Прибавете доматеното пюре, кимионът, майораната и дафиновите листа. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото. Посолете и подправете със смлян черен пипер на вкус. Оставете ястието да къкри на слаб огън около 3-4 часа (при необходимост се долива гореща вода). В това време лукът се разварява и се образува гъст сос, а цветът на соса от червен ще придобие характерният за гулаша кафяв цвят). Може да сервирате с гарнитура от варени картофи.

снимка: rezeptesuchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)