88ca584ee2c63bfd983be9a371ec774e

Телешки гювеч по рецепта на Гордън Рамзи

26 февруари 2018

Необходими продукти:

1 кг телешко месо за готвене
3 скилидки чесън
1 глава лук
няколко стръка мащерка
500 г пресни печурки
2 супени лъжици горчица
сол, черен пипер
1 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. заквасена сметана
2 чаени чаши телешки бульон
пресен кориандър
бучка масло
зехтин за задушаване на зеленчуците


Начин на приготвяне:

В тиган задушете чесъна, лука и мащерката. Когато поомекнат, добавете нарязаните гъби. Щом се задушат добре, отстранете зеленчуците в чиния или просто ползвайте втори тиган. Овкусете месото със сол и черен пипер и го нарежете на малки парченца.
Сгорещете малко парче масло, сложете месото и добавете горчица. Когато месото се задуши от всички страни, сложете доматеното пюре и бульона, както и сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри.
Щом месото е почти готово, прибавете към него зеленчуци и гответе до пълна готовност. Накрая поръсете с пресен кориандър.

снимка: iStock



 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)